JARI PIIPPO

Rantakatu 16, 67100 Kokkola
puh. 0400 75 46 46
piippojari@gmail.com

Musiikkiterapeutti, Psykoterapeutti, GIM-terapeutti, Traumafokusoitu kognitiivinen käyttäytymisterapeutti, Työnohjaaja, TFKKT-työnohjaaja

Kelan korvaamana vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen musiikkiterapia ja nuorten psykoterapia musiikkiterapiana

 

KELA

 

Koulutukseltani olen Mielenterveyshoitaja ja Musiikkipsykoterapeutin pätevyyden olen saanut Jyväskylän Yliopiston terapiakoulutuksesta. Valmistuin sieltä vuonna 1993. Vuonna 2010 valmistuin Guided Imagery and Music (GIM) terapeutiksi Tanskan koulutusohjemasta. Terapia toteutuu 2 tai 3 kertaa viikossa ja kestää yleensä niin kauan kuin tarvetta siihen on. Traumafokusoidun kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutuksen olen saanut vuonna 2021 ja valmistuin tämän terapiamuodon työnohjaajaksi Linköpingin yliopisto-ohjelmasta 2023.Tämä terapia on yleensä kertaviikkoinen.

 

Musiiikkipsykoterapia on psykoterapian erityismuoto, jossa musiikkia tai sen ainMusiiikkipsykoterapia on psykoterapian erityismuoto, jossa musiikkia tai sen ainesosia Musiiikkipsykoterapia on psykoterapian erityismuoto, jossa musiikkia tai sen ainesosia voidaan käyttää terapian  välineenäi ainesosia voidaan käyttää terapian  välineenä. Musiikkipsykoterapeutti on Valviran lailllistama psykoterapeutti. Musiikkipsykoterapia vaihtelee käytännössä hyvin paljon menetelmiltään terapeutin ja varsinkin asiakkaan mukaan.